úterý 24. srpna 2021

Zpříjemněte si konec léta parádní grilovačkou! Dáte si masové nebo veggie pochoutky?

Jak líp si zpříjemnit konec léta a prázdnin, než uspořádat pořádnou grilovačku pro své kamarády, rodinu a blízké? Letos to léto uteklo nějak extrémně rychle, pokud se vůbec těch pár hezkých dní, které nás poctily svou návštěvou, dá nazývat létem. Nijak extrémně jsem si ho letos neužila, ale co jsem si teda užila dosyta, byly právě grilovačky. A jedna z nich byla i se značkou Kaufland, která si pro nás navíc připravila takový řekněme battle - klasické versus veggie mleté maso! 




Během nákupů v prodejnách Kaufland si totiž na své přijdou jak zapřisáhlí masožravci, tak i vegani. Už před pěti lety uvedl Kaufland na trh produkty vlastní značky K-take it veggie, kde - jak už název napovídá - jde o veganské dobroty. Nabídka zahrnuje rostlinné alternativy mléka, smetany, jogurtů, pomazánek, uzenin a také polotovary a hotová jídla. Toto portfolio neustále rozšiřuje a důkazem toho je i poslední novinka - veganské mleté a burgery. Oba produkty mají vysoký obsah bílkovin a jsou vyrobeny na bázi hrachové bílkoviny. Skvěle se hodí na gril, ale i k vaření nebo pečení. 




Během grilování jsme si připravili několik chodů, kde jsme porovnávali, jak nám chutná klasické hovězí mleté a jak veganská alternativa. Zatímco Lukáš si po důkladném ochutnání stál za tím, že vede maso, já jsem si veganské mleté zamilovala. Protože už dlouhou dobu oceňuji třeba v kavárnách hrachové nemléko místo mléka kravského, "burger" na bázi hrachové bílkoviny mi moc chutnal. 

A co teprve, když se do veganského mletého přidal modrý sýr nebo pikantní koření, udělaly se z něj kuličky na špízu a ty se ogrilovaly, to byla teprve dobrota! 





Na konec jsme ještě ochutnali luxusní, ale opravdu luxusní tiramisu, které si pro nás hostitel připravil a na které asi ještě dlouho budeme vzpomínat. 

No a co by to bylo za grilovačku, kdyby chybělo dobré pití? Tady naštěstí nechybělo a my si mohli dát, co hrdlo ráčilo skvělého italského Prosecca Cultura Vini, na které s Lukášem už leta nedáme dopustit. 





Všechny suroviny na přípravu královského grilování seženete v obchodech Kaufland :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)