O mně

sobota 19. února 2022

Barevné tvoření s Pintyplus aneb jak si snadno rozzářit interiér

Domácí tvoření, to je moje a vy to víte :D Proto jsem nemohla odmítnout pozvání na workshop s Pintyplus, což je značka, která vyrábí a prodává barvy ve spreji pro všechny uživatele a pro všechny způsoby použití. Tyto barvy jsou určené pro všemožné obory, jako jsou truhláři, kováři, mechanici, ale také designéři, umělečtí řemeslníci nebo domácí nadšení kutilové. Jako jsem já :) 




Já si vyzkoušela práci se dvěma různými spreji: 

Home - rychleschnoucí barva ve spreji na vodní bázi vytvořená speciálně pro použití v domácnostech.
Chalk - křídový sprej pro dekorativní účely na bázi vody, který vytváří ultra matný povrch se sametovým vzhledem. Perfektní pro všechny povrchy, včetně expandovaného polystyrenu.

Musím říct, že se s nimi pracuje doopravdy snadno, rychle a zvládne to úplně každý. Stačí pořádně protřepat a potom začít z asi 20 centimetrů přestříkávat daný povrch pěkně zprava do leva a následně jakoby křížem shora dolů. Počkáte 15 minut, máte zaschnutou první vrstvu a můžete se pustit do dalšího dekorování, jako je třeba přestříkání nějaké šablony, aby vám vznikl požadovaný vzor, ladění další barvičkou anebo nastříkat sprej bokem a houbičkou či vlhčeným ubrouskem "ťupkovat" povrch pro všemožné netradiční designy - jako jsem to udělala já na tomhle dřevěném tácku.  



Barvičky můžete různě kombinovat, jsou super v tom, že dobře kryjí a přitom jsou tak krásné pastelové. Na výběr je spousta trendy odstínů a opravdu chytají úplně na všechno. Zkoušela jsem je i na stolek nebo na kovový svícen a paráda. 

Jediné, co musíte před použitím sprejů udělat s povrchem, je to, že ho buďto houbičkou nebo brusným papírem obrousíte a pak odmastíte. Kovový svícen jsem jen odmastila vodou ředitelným odmašťovadlem, které jsem si dala na hadřík a tím přejela celý povrch svícnu.

Svícen jsem stříkala hned čtyřmi různými barvičkami Chalk a výsledek je super! Nádherné pastelové ladění, už se těším na Velikonoce, až tenhle svícen užiju v rámci jarních dekorací. Mimochodem tento jednoduchý (původně bílý) svícen seženete na Bonami



A nakonec jsem se pustila do stolku. Horní desku jsem si obrousila, odmastila a následně použila sprej Pintyplus Home v šedé barvičce. Desku stolu jsem přestříkala jen jednou - řekněme náhodným pohybem, abych docílila tohoto "kropenatého" vzhledu. Strašně se mi to líbí :) Bílý odkládací stolek najdete také na Bonami. 


Super na těhle sprejích je i to, že je nemusíte finálně nijak zalakovávat nebo se o ně jinak starat, prostě nastříkáte, počkáte pár minut a je hotovo. A kdyby se vám třeba první nástřik nepovedl a vy nebyli spokojeni? Nevadí, když to zvládnete rychle, stačí během minuty nástřik setřít mokrým hadříkem a všechno, co se vám nelíbilo, je fuč. A jestli si omylem zasáhnete barvou tričko nebo ruku? Taky nevadí, z rukou smyjete hravě mýdlem, z trička vyperete v pračce při běžném praní. Spreje navíc vůbec nesmrdí a nedráždí! 



Pokud chcete více tipů a triků, mrkněte určitě na stránky Pintyplus Novasolspreje.cz nebo na jejich Instagram

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)