O mně

neděle 13. února 2022

Předvalentýnská péče o tělo, vlasy i nehty

Valentýna slavím! Já totiž, jak ti, kteří mě dobře znají, moc dobře vědí, slavím všechno! Vlastně slavím každý nový den. Maličkostmi, úsměvem, vlídným slovem, dobrou kávou, otázkou a nasloucháním, skleničkou vína, dobrou pizzou nebo dortíkem, ale také péčí o sebe sama. A svátek zamilovaných? Ten si vyloženě říká o oslavu! A to jak sama se sebou, tak se svými milovanými. A před každou oslavou je potřeba dobře se připravit! 



Jako holka po třicítce vnímám, že péče sama o sebe zabírá čím dál tím víc času :D Trošku se bojím, kam to až povede, ale zatím je to naštěstí zvládnutelné. A možná je to i tím, že je tolik možností a tolik pomocníků, které nám - holkám tu péči o sebe sama umí dost usnadnit. A tak tady mám pár tipů, třeba se vám budou hodit :) 

Často slyšíte péče o vlasy, tělo, pokožku a nehty. Existují na to doplňky stravy a také další produkty, které vás hýčkají, udělají z vás kočku anebo jsou zkrátka praktické. Mám tip z každé kategorie! 

Péče o tělo - hladká kůže a voňavá pokožka 

Co si budeme povídat, hladce oholená kůže je pořád ještě v kurzu :D A hlavně já se pak cítím opravdu dobře. Vůbec mi nevadí vzít žiletku do ruky každý den. Samozřejmě je potřeba vybrat takovou, která vám vyhovuje, a to včetně holící pěny nebo gelu, které chrání kůži před podrážděním. A protože já mám dost citlivou kůži, musím si vybírat holící příslušenství, po kterém mi nenaskáčou pupínky nebo nezčervená kůže. Oblíbila jsem si jednorázová holítka Gillette Simply Venus. A k tomu ideálně jeden z gelů na holení, třeba Gillette Satin Care Vanilla Dream, který krásně voní a žiletka na něm jezdí jako po másle. 



Jako péči o tělo právě zkouším novou značku z Rossmanna. Jmenuje se Fluff SuperFood, je veganská a neskutečně voňavá. Opravdu necítíte žádnou chemii, jen čisté vůně jako kakao, maliny nebo sladké dortíky! Je pravda, že se o něco hůř absorbují do kůže, ale po chvilce ani nevíte, že jste si na tělo něco namazali, nenechávají mastný film, ale za to nechávají pokožku neskutečně sladce voňavou. Rozhodně doporučuji ke každodennímu použití a mně samotné třeba vůbec nedráždí kůži ani po holení. 



Péče o vlasy - chce to přitvrdit 

Je to tak, koviďák mi úplně zničil vlasy, už je to 3 měsíce a já pořád bojuju s vypadáváním vlasů, se zlámanými délkami, roztřepenými konečky a neskutečně slabými vlasy jako takovými. Vypadávají při česání, mytí, jakékoliv úpravě... Takže jsem začala zkoušet Olaplex, jednak Olaplex No.0 Bond Intense Builder vlasové sérum a k tomu Olaplex No.3 Hair Perfector kúra na vlasy. Oboje jsem objednávala z e-shopu holime.cz, tuhle kúru najdete v sekci péče o vlasy, a to za příjemné ceny! 



Péče o nehty - valentýsnká červená 

Laky Essie jsem si zamilovala a upřímně, už nepoužívám žádné jiné. Mám podkladové báze, pečující olejíček, top coat a k tomu asi tak 20 různých odstínů všelijakých barev. Ano, převládá u mě růžová, ale na Valentýna jsem zvolila červenou, jednoduše, přítel ji má nejradši :) Laky Essie mi na nehtech vydrží i týden bez narušení, jsou fakt skvělé! A přitom jdou úplně snadno odlakovat. Za mě top! 



Užijte si krásného Valentýna :) 

1 komentář:

  1. S těmi žiletkami od Venus naprosto souhlasím, taky je mám v oblibě. Naopak s tou pěnou bych si asi nejspíš moc nesedla, protože mi bohužel nevyhovuje vůně vanilky, to ale můj problém, je to individuální a zdá se mi, že vanilka k Valentýnu stejně tak nějak prostě patří. Škoda, že nezmiňuješ nějakou péči o obličej. Já jsem se podívala tady na nějaké masky, ale bohužel jsem nic nevybrala, tak třeba příště :)

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)