O mně

sobota 9. dubna 2022

Jak si navodit domácí pohodu?

Odpočinek, příjemná atmosféra a klid na duši, to je přesně to, co tak nějak víc a víc potřebuju. Občas zajdu na masáž, sem tam vyjedeme do wellness, ale nejzásadnější je mít příjemné prostředí doma, tam nakonec (hned po práci) trávíme nejvíc času. Takže tady je pár tipů, jak si to doma zpříjemnit... 


První a zásadní věcí pro mě je sladění interiéru a mít doma čisto a uklizeno. Musím mít všechny věci srovnané na svém místě, jedině pak dokážu být doma v klidu. Naštěstí mám tak malý byt, že to není vůbec problém :) Kromě toho se ráda obklopuju květinami, svíčkami a fotkami přátel. 

Když už je řeč o květinách, tak rozhodně potřebuju čerstvé květiny. Kupuju si je pravidelně, občas je i dostávám, každej, kdo mě zná, ví, že kytičkou mi vždycky udělá velkou radost. Jakmile přijdu z práce domů a vidím na stole kytici, hned mám lepší náladu. 


Vůně, další věc, která je pro mě doma velmi důležitá. Prostě vůně domova :) Po všech možných zkušenostech se svíčkami, difuzéry a tak dále se mi osvědčilo mít difuzér a esenciální oleje od Day Spa, protože ty opravdu provoní okamžitě celý byt. Momentálně miluju dvě vůně - citron a mátu, které si ideálně mixuju dohromady. Tahle kombinace mi dokáže nakopnout mozek, když potřebuju hodně pracovat. 

TIP: Kdybyste si chtěli pořídit tyhle esenciální olejíčky, mrkněte na stránky Day Spa Shop a v košíku zadejte kód SOMETHING5 a rázem budeme mít slevu nejen na ně, ale na cokoliv ze zmíněného e-shopu :)


Knížky, hlavně ty motivační a vzdělávací, ty mám úplně nejradši. K nim ideálně kafíčko z oblíbenýho hrníčku... co pak člověku chybí? Snad jen čas na to čtení, pořád ale pracuju na tom, abych si ho uměla víc a víc udělat. A když zrovna nemůžu číst, ale musím třeba pracovat, vždycky si pouštím hudbu, to mi jde hned všechno líp od ruky. 


A nakonec pečení! Pečení je totiž činnost, u které se dokážu naprosto odreagovat, pečením opravdu odpočívám. A brzy vám sem hodím i recept na tenhle luxusní banánovej chlebík, kterej je bez tuku, bez cukru, bez lepku i bez laktózy a je úplně boží! 



A jak nejlíp odpočíváte vy? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)