úterý 5. dubna 2022

Recept na rychlou večeři: šátečky s uzeným a se zelím

Tenhle recept jsem vymyslela tak trochu náhodou. Když jsem pekla velikonoční sekanou, zbylo mi doma trochu uzeného masa, které jsem na zmíněnou dobrotu použila. Já se sice teď pustila do svého pravidelného jarního detoxu, ale můj muž tuhle filosofii jaksi neuznává. A tak jsem potřebovala vymyslet, jak na rychlou večeři, než se muž vrátí z práce domů. Podívala jsem se do lednice a voilá...




Co budete potřebovat na šátečky s uzeným a se zelím?
  • balení listového těsta 
  • 1 vajíčko
  • 1 červená cibule
  • 1 balení kysaného zelí 
  • 100 g uzeného masa (mix boku a rolované pleci, já mám to z Kauflandu značky Mistři od fochu z Modletic)
  • sůl, pepř a petrželka na dochucení
  • máslo na vymazání formy
  • kyselé okurky (skvělou volbou jsou Favourites Premium Cornichons - mini okurčičky s medovou příchutí) k servírování



Recept na
 šátečky s uzeným a se zelím:
  • uzené si nakrájejte na kostičky a dejte ho do pánve
  • nakrájejte nadrobno cibuli a přidejte ji k masu 
  • vše promíchejte a nechte osmahnout 
  • přidejte do pánve zelí, ze kterého vymačkáte vodu 
  • osolte, opepřete a promíchejte


  • listové těsto rozrolujte na plechu a rozřezejte ho na 8 stejných sekcí 
  • doprostřed sekce vždy dejte dostatek hotové náplně 
  • těsto zabalte jako šátečky
  • rozšlehejte si vajíčko a šátečky jím potřete


  • dejte péct na 160 stupňů na 20 minut do trouby 
  • podávejte s kyselou okurčičkou a posypané petrželkou 



A máte hotovo! Snadné, rychlé a dle mého muže fakt skvělé! 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)