Co si budeme povídat, vždycky je dobrý mít v záloze - takže v mrazáku nějaký super rychlý plán, když je potřeba vytvořit nějakou dobrou, plnohodnotnou a teplou večeři, když třeba zrovna nestíháte nebo se někde zdržíte a pak už umíráte hlady. A pro takové případy mám v mrazáku vždycky nějakou rybku, protože ta se mega rychle rozmrazí a upeče, a hranolky nebo zeleninu, což vytvoří dobrou a uspokojivou přílohu k jakémukoliv masu, klidně i k tuňákovi.
Recept na steak z tuňáka s bylinkovým máslem a pestem z medvědího česneku
Připravte si:
- steak z tuňáka Nowaco
- Zámeckou zeleninu Nowaco
- mražené hranolky - Vlnky do trouby Nowaco
- 50 g másla
- hrst oříšků (mandle, kešu, lískáče...) - budete potřebovat 2x
- provensálské koření nebo čerstvou pažitku, petržel a tymián
- 2 stroužky česneku
- 3 svazky medvědího česneku
- hrst petržele nebo koriandru
- 4 lžíce olivového nebo avokádového oleje
- hrst parmezánu
- sůl a pepř
Jak na pesto z medvědího česneku?
- Medvědí česnek, olej, hrst petržele či hrst koriandru dejte do misky nebo nádobky a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pastu.
- Poté přidejte ořechy a parmezán a opět rozmixujte dohladka.
- Vše promíchejte, dochuťte pepřem a solí dle potřeby a máte hotovo!
- Dejte zchladit do ledničky.
Jak na bylinkové máslo?
- Do misky si dejte 50 g másla, přidejte k němu prolisovaný česnek, bylinky, pepř, sůl a vše vidličkou rozmačkejte, aby vznikla jednotná hmota.
- Ořechy si dejte na prkýnko a plochou nože je rozdrťte na menší kousky.
- Část ořechů přidejte do másla a část si jich nasypejte na hotové máslo jako ozdobu. Hotovo!
Jak na rychlou večeři?
- Hranolky Nowaco nasypejte na plech a dejte péct na 15 minut na 180 stupňů
- Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, vysypejte do pánve pytlík Zámecké zeleniny Nowaco, osolte, opepřete, promíchejte a nechte prohřát
- Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, položte na pánev steak z tuňáka Nowaco a opečte ho z každé strany 4 minuty.
- Podáváte na zeleninovém lůžku a jako přílohu dáte hranolky.
- Na naservírovaný, ještě horký steak dáte lžičku pesta z medvědího česneku a lžičku bylinkového másla.
Přeju vám dobrou chuť!
Ahoj, ráda čtu zajímavé články. Tento mě zaujal , hlavně tip na rychlou večeři. Hned jsem ji doma vyzkoušela. Všem doma chutnala. Některé suroviny na pesto jako je olivový olej jsem sehnala na tomto e-shopu. Přeji pěkný den.
OdpovědětVymazat