O mně

úterý 19. dubna 2022

Super rychlá večeře za 15 minut? Steak z tuňáka se zeleninou Nowaco

Co si budeme povídat, vždycky je dobrý mít v záloze - takže v mrazáku nějaký super rychlý plán, když je potřeba vytvořit nějakou dobrou, plnohodnotnou a teplou večeři, když třeba zrovna nestíháte nebo se někde zdržíte a pak už umíráte hlady. A pro takové případy mám v mrazáku vždycky nějakou rybku, protože ta se mega rychle rozmrazí a upeče, a hranolky nebo zeleninu, což vytvoří dobrou a uspokojivou přílohu k jakémukoliv masu, klidně i k tuňákovi. 


Tentokrát jsem recept ještě trošku vyladila a použila na steak z tuňáka domácí bylinkové máslo a domácí pesto z medvědího česneku. Všechno je to rychlovka a super dobrota, takže se s vámi o recept ráda podělím.

Recept na steak z tuňáka s bylinkovým máslem a pestem z medvědího česneku 

Připravte si: 

  • steak z tuňáka Nowaco
  • Zámeckou zeleninu Nowaco
  • mražené hranolky - Vlnky do trouby Nowaco 
  • 50 g másla
  • hrst oříšků (mandle, kešu, lískáče...) - budete potřebovat 2x
  • provensálské koření nebo čerstvou pažitku, petržel a tymián 
  • 2 stroužky česneku 
  • 3 svazky medvědího česneku 
  • hrst petržele nebo koriandru 
  • 4 lžíce olivového nebo avokádového oleje
  • hrst parmezánu 
  • sůl a pepř


Jak na pesto z medvědího česneku? 

  • Medvědí česnek, olej, hrst petržele či hrst koriandru dejte do misky nebo nádobky a tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pastu.
  • Poté přidejte ořechy a parmezán a opět rozmixujte dohladka. 
  • Vše promíchejte, dochuťte pepřem a solí dle potřeby a máte hotovo! 
  • Dejte zchladit do ledničky. 



Jak na bylinkové máslo? 

  • Do misky si dejte 50 g másla, přidejte k němu prolisovaný česnek, bylinky, pepř, sůl a vše vidličkou rozmačkejte, aby vznikla jednotná hmota. 
  • Ořechy si dejte na prkýnko a plochou nože je rozdrťte na menší kousky. 
  • Část ořechů přidejte do másla a část si jich nasypejte na hotové máslo jako ozdobu. Hotovo! 




Jak na rychlou večeři? 
  1. Hranolky Nowaco nasypejte na plech a dejte péct na 15 minut na 180 stupňů
  2. Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, vysypejte do pánve pytlík Zámecké zeleniny Nowaco, osolte, opepřete, promíchejte a nechte prohřát 
  3. Na pánvičce nechte rozehřát lžíci másla, položte na pánev steak z tuňáka Nowaco a opečte ho z každé strany 4 minuty. 
  4. Podáváte na zeleninovém lůžku a jako přílohu dáte hranolky. 
  5. Na naservírovaný, ještě horký steak dáte lžičku pesta z medvědího česneku a lžičku bylinkového másla. 





Přeju vám dobrou chuť! 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)