O mně

neděle 24. dubna 2022

Kreativní workshop: bytový design s Bonami

Jak si snadno a efektně zařídit vlastní bydlení? Jak na bytový design a jak najít svůj vlastní styl? A co který styl znamená, obnáší, případně jaké doplňky s čím kombinovat, jaké barvy se do interiéru hodí a jak zkrátka při zařizování bydlení nešlápnout vedle? O tom všem byl speciální workshop s Bonami, kterého jsem se o víkendu zúčastnila a ze kterého vám přináším žhavou inspiraci! 



Základem všeho byla obyčejná šedá sedačka, taková, kterou by mohl mít doma v podstatě úplně každý. Spolu s designéry jsme se podívali na 4 různé styly, které momentálně při zařizování interiérů dost frčí, a vyzkoušeli jsme si, jak se dá tato klasická sedačka změnit - téměř jako mávnutím kouzelného proutku :) 



Učili jsme se kombinovat koberce, polštářky, lampy, stolky, křesla a další doplňky, vázy, košíky, poličky, dekorace... Vždy konkrétně podle určitých hlavních pilířů daného stylu. Základem každého stylu je pak kombinace polštářů, kde platí jedno pravidlo - vždy mějte na gauči lichý počet! 

Také jsem byla odborníky ujištěna, že můj muž není jedinej chlap, kterej neustále rozhrabává polštáře na gauči a já nejsem jediná ženská, která je každej den poctivě a trpělivě zase rovná zpátky! Uffff.... :D

Ukázali jsme si boho styl, industriální styl, glamour a eklektický styl. Vždycky jsme dostali ukázku na tabletu a pak jsme koukali, jak designéři přestavují pokojíček přesně podle briefu. 

Na závěr jsme měli možnost potunit si "obýváček" podle sebe...


BOHO STYL 

Boho styl se vyznačuje háčkovanými doplňky, lněnými materiály, kombinací barev "tón v tónu" - zejména pak těch přírodních, tlumených, krémových. Boho styl nám má navodit příjemnou a relaxační atmosféru, kde nám bude opravdu dobře a budeme se cítit klidně. Rozhodně se ale nebojte kombinovat tvary, velikosti a styly polštářků. Jen dbejte na to, aby spolu ladily. 


INDUSTRIAL 

Základem jsou materiály jako dřevo, kov a kůže. Barvy, které sem patří, jsou spíš tmavé - černá, šedá, ale třeba i tmavě oranžová, která připomíná železo. Rozhodně se nebojte patiny a řekněme spíše chlapských doplňků. 



GLAMOUR 

Tady vsaďte na kombinaci se zlatou. Volte ale spíš měděnou než vyloženě pozlátko, aby vše vypadalo decentně, ne lacině. Mezi další barvy patří pudrově růžová, světle pastelová zelená, ale i vínová, šedá nebo černá. To vše ve vyvážené kombinaci. Tento styl se skvěle hodí ke klasickým parketám, mramoru nebo matnému zlatému kovu. 



EKLEKTICKÝ STYL 

Dalo by se říct, že jde o mix věcí, které k sobě zdánlivě nesedí. Pokud na to ale jdete s vkusem, docílíte příjemného a veselého interiéru. Jde o mix starého a nového, o moderní věci doplněné bazarovými kousky nebo suvenýry, které si přivezete z cest. Tento styl mají rádi umělci, hipsteři a cestovatelé, kteří žijí svobodným, bohémským životem, ale mají cit pro detail. Můžete kombinovat třeba beton s plastovými židlemi, vlastními uměleckými kousky, stolkem z bazaru a sběratelskými doplňky z výletů. 



A na závěr naše designování, kdy jsme s holkama vytvořily takový boho-glamour obývák pro maminku s dětmi :) 



A pokud byste třeba i vy chtěli pomoct s vytvořením návrhu interiéru (ne ode mě, ale od profíků), mrkněte na novou službu, kterou Bonami má - Návrh interiéru! Jako takhle, já vám ho klidně taky navrhnu, ale věřím, že od kovaných designérů a architektů to bude ještě o kapku lepší :) 

Tak co na to říkáte? Který styl se vám líbí nejvíc? Dejte mi vědět :)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)