O mně

čtvrtek 12. května 2022

Oleje The Lab Room, které jsem si zamilovala!

Dřív jsem olejům nemohla přijít na jméno... a teď? Miluju olejový odličovač, používám olej na obličej, na vlasy, na tělo. Vlastně se v olejích docela vyžívám :D Mám všelijak voňavé, taky třpytivé, na den, na noc... no a teď jsem si zamilovala oleje značky The Lab Room, které seženete na www.whiteorchid.cz.


Značka The Lab Room je španělská přírodní kosmetika, kterou si oblíbily holywoodské celebrity i španělská královská rodina. Produkty této přírodní kosmetiky jsou určené pro ženy i muže a přináší jim sofistikované a komplexní řešení péče o pleť, tělo i vlasy. 

Vyzkoušela jsem: 

DETOX OIL Lemongrass&Ginger

Detoxikační olej proti celulitidě můžete použít pochopitelně na tělo - hlavně na problémové partie, jako jsou stehna nebo zadek, ale i na pleť či na vlasy.

Jde o 100% přírodní, vyživující detoxikační olej, který pomáhá mírnit projevy zadržování vody v těle. Pokožku navíc vyživuje, zvláčňuje, vyhlazuje a především dokonale provoní! Spojuje esenciální oleje citrónové trávy, zázvoru a mandarinky a já se téhle vůně nemůžu nabažit.

Olej navíc díky obsahu citrónové trávy funguje jako repelent.




HAIR SERUM Coconut&Chia

Druhý olej je na vlasy, jde o Vlasové sérum kokos a chia. I ten parádně voní! Vlasy jsou po použití lesklé, hebké, vyživené, oživené a přitom nijak zatížené. 

Navíc pomáhá chránit vlasy před UV zářením! Je vhodný zejména pro suché, lámavé a poničené vlasy. 

Tip: Pokud potřebujete vlasy vyživit, naneste olej na suché či vlhké vlasy od kořínků až ke konečkům a nechte působit co nejdéle (minimálně 20 minut). Poté vlasy umyjte šampónem a ošetřete jako obvykle.





Za mě jsou oba oleje topka! Hlavně ty jejich luxusní vůně, obaly a hustá konzistence! 

1 komentář:

  1. Ahoj, podstoupila jsem kvůli zdravotním potížím operaci na této klinice, tam mi bylo doporučeno abych používala přípravky na přírodní bázi. Zkusím vyzkoušet tuto španělskou přírodní kosmetiku. Přeji pohodový den

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)