O mně

úterý 21. června 2022

Tipy na výlet: Kam na jižní Moravě ano a kam už ne!

Jižní Moravu miluju! Jezdím sem už leta letoucí, jezdím sem několikrát do roka, pravidelně a ráda! Kdo mě zná, moc dobře to ví. Jenže časy se mění a Morava taky. Jsou místa, kde je svět ještě v pořádku, ale jsou místa, kam už se pravděpodobně nikdy nevrátím, byť jsem je kdysi zbožňovala. Každopádně... mám pro vás pár tipů ze svého posledního výletu na Moravu :)



Ubytování v apartmánu Sousedi v Pavlově

Tentokrát jsem si řekla, že si dopřejeme luxusu! Jedním z důvodů bylo i to, že jsem tento pobyt dávala přítelovi k narozeninám, další důvod byl ten, že jsme si opravdu potřebovali pořádně odpočinout a v neposlední řadě byla důvodem soukromá vířivka přímo na terase našeho apartmánu :) Jasně, dvě noci nás tady vyšly na víc než tři noci v super hotelu v Amsterdamu :D Ale fakt se nám tady líbilo. Personál supermilej, ubytování superhezký a snídaně superdobrý. Takže já mohu doporučit! 



Snídaně v apartmánu Sousedi 

Ano, na snídaně si potrpíme a tady nám opravdu chutnalo. Výběr byl hned z několika možností, ze sladké i slané varianty, v rámci ubytování jsme si mohli dát cokoliv. Navíc nám tady chutná kafíčko a já cením i výbornou mimosu :) 



Kam za vínem v Pavlově? 

Asi není překvapením, že máme oblíbenou vinárnu Vinium Via, kde jsme loni měli řízenou degustaci a moc nás bavila, tentokrát jsme si sem zašli na sklénku frizzante a i to nám moc chutnalo. Jinak stáčené víno na cestu domů nakupujeme většinou v Zaječí ve vinařství Sklep u 2 vačic. No a moc dobré víno, velký výběr a relativně příznivé ceny mají také ve vinařství Paulus v Pavlově. 

Kam jsme vždycky chodili moc rádi, byla kavárna Marináda. Tentokrát jsme byli ale totálně zklamaní a myslím, že jsme tady byli naposled. Lukáš viděl jejich jídla a vaření v telce v pořadu Souboj na talíři a hodně stál o večeři tady. Oslavenec, viď, co bych pro něj neudělala. 

Takže hned ráno jsem naklusala do Marinády a poprosila o rezervaci - ideálně venku. "Ano, uděláme, co budeme moct." No, nic moc asi nemohli, neb rezervace byla dovnitř, OK. Obsluha nás nechala vybrat jídlo, pak nám oznámila, že to, co chceme, už nemají. Nevadí, vybrali jsme znovu. Hmm, místo housky bude chleba, ale trhaný maso v chlebu je prej taky dobrý. OK. Porce, které jsme dostali, se ani za večeři pokládat nedají. Nemluvě o tom, že žádné ze super jídel, které jsme viděli v televizi, na výběr nebylo. Vybrali jsme tedy, co bylo. OK. Při placení se mi nakonec docela protočily panenky.

Za "večeři", kterou vidíte na fotce, a která navíc Lukášovi ani nechutnala a mě nijak nenadchla, za dvě decky vína a jednu limču jsem vyplázla 730 korun, jen to fiklo. Tak díky a čau, dojíst jsme se šli o barák dál, kde jsme si dali chleba se škvarkovkou (3 krajíce i s oblohou za 75 kaček) a šli jsme dom. Uf... 



Kam za zábavou? 

Tentokrát jsme jako hlavní program na sobotu zvolili sport a adrenalin a vyrazili jsme do Pasohlávek do kempu Merkur na wakeboard. Kdo by chtěl víc chill a relax, hned vedle je Aqualand Moravia se spoustou bazénů, klouzaček, lehátek a tobogánů. V letních měsících prostě ideálka! 



Kam na dobrou kávu na jižní Moravě? 

No a co by to bylo za výlet, kdybych nenavštívila nějakou dobrou kavárnu, že? :) Fakt, ale fakt super je Coffee Source v Lednici, která se právem dostala do letošní Knihy kaváren! Káva, dortíky, víno, limča, zmrzka, prostředí i obsluha jedním slovem LUXUSNÍ! 



No a naší tak nějak tradiční zastouvkou je vždycky při cestě domů Dvorek v Bořeticích, kde nás nezklamali ještě nikdy. Můžete si tady dát snídani, kafíčko, víno, krásný a výborný zákusky, v létě nanuky, a nebo nějaké šunčičky a sýrky na zobání. Je to tady krásný, klidný a milý. 


A to je pro dnešek vše, přátelé :) 

Taky milujete Moravu? Dejte mi vědět, kde to máte nejradši vy :) 


1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)