Doba večírků se blíží a Silvestr už taky pomalu klepe na dveře. Takže je nejvyšší čas, ukázat si nějaký super recept na pomazánku, kterou můžete nabídnout svým hostům. Jestli teda zbyde, je totiž neskutečně dobrá! Mám pro vás recept na domácí rybí pomazánku z mořské štiky s pečenými paprikami, se sušenými rajčaty, jarní cibulkou a vajíčkem. Navíc je bez lepku, bez tuku a bez laktózy!
Co budete potřebovat?
- jedno balení mořské štiky Nowaco
- asi 3 červené papriky
- 6 - 8 kousků sušených rajčat
- 3 vajíčka
- 1 bezlaktózový tvaroh/žervé nebo jiný mazací sýr
- svazeček jarní cibulky
- sůl a pepř na dochucení
- kousíček másla na vymazání mísy
Jak na domácí rybí pomazánku z mořské štiky?
- vymažte si zapékací mísu máslem a rozvrstvěte do ní filety mořské štiky Nowaco
- na ně dejte na poloviny rozkrájené papriky
- vše posolte a opepřete a dejte péct na 160 stupňů na 30 minut do trouby
- mezitím si uvařte vajíčka na tvrdo, nakrájejte si sušená rajčátka a cibulku
- k tomu přidejte bezlaktózový tvaroh nebo žervé
- jakmile bude ryba s paprikou hotová, vyndejte z trouby a nakrájejte na kousíčky
- všechno promíchejte a pomazánku zakápněte šťávou z poloviny limetky
- namažte na žitný chléb a dozdobte čerstvou petrželkou
- na konec můžete dochutit a dozdobit ještě hrubozrnnou hořčicí (místo kaviáru :) )
A takhle pak můžou vypadat vaše chlebíky, které připravíte pro návštěvu.
Anebo pro sebe k večeři :)
Přeju dobrou chuť!
Mňáám!!
OdpovědětVymazat