O mně

neděle 6. listopadu 2022

Tip na dárek: Zážitek i vlastnoručně dělaný aroma balíček

Vánoce se nezadržitelně blíží a vy už jistě přemýšlíte nad dárky pro své blízké - ostatně stejně tak jako já. Mrkla jsem, jaké jsou možnosti a zaujala mě jedna, řekněme dva v jednom. Co takhle darovat kurz, kde se vyrábí speciální aroma balíček na míru? Darujete tak zážitek i balíček, který si každý může odnést domů. Já jsem si tento zážitek mohla užít na vlastní kůži a na vlastní smysly a můžu ho vřele doporučit. 


Jak workshop probíhal? 

Během dvou hodinek jsme se přenesly do světa plného vůní, které nakopávaly naše smysly. Po krátkém úvodu, kdy jsme se dozvěděly, co umí které bylinky, oleje a přísady, které jsou jak prospěšné našemu zdraví nebo jak pomáhají stimulovat naši mysl, jsme se mohly samy pustit do práce. 

Důmyslným mícháním jednotlivých květinových vod, olejů a olejíčků jsme si připravily každá dvě inhalační tyčinky, dvě osvěžující, čistící či pečující vody ve spreji, dva oleje dle vlastní potřeby a dva krémy. 

Já jsem si přichystala inhalační tyčinku pro dobrou náladu a také jednu na podporu dýchání. Vodičky jsem si namíchala jednu osvěžující a jednu pečující. Míchání olejů jsem si užila úplně nejvíc. Bylo skvělé, že jsme si mohly připravit přesně to, co se nám hodí. Takže pro mě byla jasná volba jeden olej na vlasy - na podporu růstu a lesku, druhý pak na tělo jakožto masážní (a tak trochu nabuzující, mrk mrk). Na konec jsem si udělala krém na bolest břicha a také jeden pečující na obličej, takový na dobrou noc. 


V čem je to kouzlo? 

Celé kouzlo spočívá ve správném smíchání účinných složek, které cílí přesně na to, co vy potřebujete. Chcete zklidnit podrážděnou, citlivou a suchou pleť? Pak použijte levandulovou vodu. Hodí se vám něco na vrásky a zároveň potřebujete srovnat hormonální výkyvy? Použijte pupalkový olej. Řešíte akné? Pak rozhodně sáhněte po konopném oleji. Máte potřebu hydratovat přecitlivělou pleť? Pak vám pomůže aloe vera. 

Já třeba neustále řeším slabé, lámavé vlasy. A tak jsem si po konzultaci a s doporučením namíchala arganový a jojobový olej v poměru 1:1, do kterého jsem přidala trochu švestkového oleje a k tomu pár kapek rozmarýnového esenciálního oleje. Páni, ta vůně! 


Dál mě zaujala kombinace olejíčků, která ulevuje od bolesti břicha a pomáhá ke správnému trávení: pomeranč, bergamot, rozmarýn, šalvěj lékařská a šípkový olej. 

A co vám pomůže třeba na podporu dobré nálady? Neroli, pomeranč a bergamot. Tuhle vůni miluju nejvíc! 

Na dýchání je pak super kombinace eukalyptu, borovice a citronu. 


Kurz od BiOOO Akademie: Aroma balíček

Tento (a další podobné kurzy a workshopy) pořádá BiOOO Akademie a vede ho skvělá Bára Hrdličková, aromaterapeutka tělem i duší, která se zaměřuje hlavně na ženy a jejich zdraví. Všechno, co o zmíněném kurzu potřebujete vědět, najdete na stránkách BiOOO Akademie v záložce Aroma balíček, a to včetně možných termínů návštěvy. 

Vše, co jsme si vyrobily, jsme si mohly i krásně zabalit do dárkové krabičky. Máme tak dárek pro sebe nebo pro kohokoliv, koho chceme potěšit. Takže jak jsem říkala, tento kurz je dva v jednom, zážitek i dárek s sebou. A nebojte, nejde o žádnou masovou akci, je zde vypsáno vždy maximálně 8 míst, takže spousta prostoru pro všechny vaše dotazy, s nikým se nikde nestrkáte, zároveň ale nejste samy a užijete si prima tvořivou kolektivní atmosféru. 

Já jsem byla fakt nadšená! 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)