O mně

neděle 27. listopadu 2022

Super rychlá večeře? Smažený sýr do trouby a křupavé krokety!

Věřím, že tohle se vám, holky, taky stává. Váš chlap vám řekne: dneska na mě s večeří nečekej! Ok, tak vy si dáte nějaký salátek nebo jinou rychlovku a najednou se rozlítnou dveře a v nich ten hladový tvor, který nechce nic víc než pořádnou baštu! Jenže vy jste s ním už jaksi nepočítala a vařeno rozhodně nemáte. Pokud ale máte v mrazáku sýr do trouby Nowaco a krokety Nowaco, máte vyhráno! :)



Přesně takhle jsem teď zachránila páteční večer doma já. Muž přišel hladový, já nic navařeno, ale naštěstí mám své tajné zamražené zásoby! 


Předsmažený mražený sýr do trouby obalovaný ve strouhance jsem dala na plech, troubu pustila na 200 stupňů a za 10 minut byl krásně zlatavý a rozteklý, akorát podávat. 


Mezitím jsem na pánvi na oleji osmažila krokety. Běžně je také dělám v troubě, ale tam chtějí alespoň 30 minut. Na pánvi byly hned a jejich lahodnou bramborou chuť to nijak neovlivnilo. Naopak, na povrchu byly krásně křupavé a uvnitř vláčné. Za zmínku stojí i to, že během jejich výroby není použit palmový olej. 



A protože se ke každému jídlu snažím podávat alespoň nějakou zeleninu, vytáhla jsem tuhle Nowaco lahůdkovou, kterou jsem ohřála na pánvi na lžíci másla a ochutila sušenými bylinkami. 


Jak jsem řekla, večeře byla za 10 minut hotová a páteční večer zachráněn :) Sýr byl opravdu dobrý, hezky se táhnul, strouhanka krupkala a já měla o něco lepší pocit, že jsem nemusela používat fritézu. Kterou notabene ani nemám :D 



Přeji dobrou chuť! My jsme si teda pochutnali :) 

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)