O mně

neděle 11. prosince 2022

Tip na vánoční dárek na poslední chvíli: darujte zážitek i homemade svíčky

Vánoce už klepou na dveře! A pokud ještě nemáte všechny dárky a přemýšlíte nad něčím originálním, osobním a ne tak úplně jenom materiálním, mám pro vás skvělý tip! Co takhle darovat poukaz na workshop, kde si obdarovaný užije pár hodin zábavy, vlastní kreativity a nakonec si domů ještě odnese vlastnoručně vyrobené produkty, které si může nechat anebo je pak klidně dál darovat? Já jsem jeden takový kurz vyzkoušela! 


Konkrétně se jednalo o workshop od BiOOO Akademie. Mají na výběr hned z několika kurzů, já tentokrát vyráběla svíčky a mejdlíčka. Celý kurz trval asi 3 hodiny a fakt jsme se u toho s holkama, které jsem na místě potkala, pobavily. 



Dostaly jsme prvotní instrukce, ale detaily byly na nás. Mohly jsme si tedy vybrat, jakou barvu sójových svíček zvolíme, jak bude barva intenzivní nebo naopak jestli chceme spíš pastelovou. Pak jsme míchaly olejíčky, kterými jsme dodávaly svíčkám vůni. Nakonec jsme si rozpustily vosk, vše smíchaly, připevnily knoty do skleniček a hotové svíčky jsme si dle libosti dozdobily. 



Podobný postup pak byl i při výrobě mejdlíček. Zvolily jsme si barvu, vůni i tvar. Všechno nám šlo s odborným dohledem pěkně od ruky a já se úplně zamilovala do všech těch vůní a taky do toho napětí, jak budou finální produkty, které jsme si samy vytvořily, vypadat. Povedou se...? No, já jsem s nimi naprosto spokojená! 



Jako milovnice kávy jsem používala hodně kávová zrnka, ať už na ozdobu nebo nadrcená jako exfoliační pomůcku na pořádný peeling v mejdlíčku. Svíčky jsme si pak mohly popsat a polepit štítky, kam jsme si napsaly, z čeho jsme svíčku vyráběly anebo třeba věnování, pokud jsme je chtěly někomu dát. Dále jsme svíčky zdobily sušenými květy, čajem nebo pomerančovou kůrou. 


Nakonec si všechny výtvory můžete zabalit do krabičky vystlané slámou, přiklopit víčkem a ovázat stuhou. Do-ko-na-lost! 

Více info najdete na stránkách BiOOO Akademie

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)