O mně

pátek 13. ledna 2023

Kam na hory? Do Nassfeldu, kde se protíná rakouská kvalita a italská atmosféra

Jak už je o mně známo, chci všechno a hned. Na horách miluju krásné počasí, rozvolněnou atmosféru, ale zároveň chci kvalitu a dobré služby. Tohle přesně dává dohromady Nassfeld, středisko přímo na hranicích Rakouska a Itálie.



Nassfeld je největší lyžařskou oblastí Korutan a se svými až 850 hodinami slunečního svitu se řadí mezi nejslunečnější lyžařská střediska v celých Alpách. Nabízí 110 kilometrů sjezdovek s 30 vleky, a to v nadmořské výšce od 610 do 2 020 m. Kromě toho tady můžete využít noční lyžování, zábavný snowpark, freeridové areály či fun sjezdovky jako The Snake nebo The Wave. 

Pro nelyžaře je zde 80 kilometrů běžeckých tratí, 55 km zimních turistických stezek, sáňkařské dráhy a pět přírodních ledových ploch na dvou jezerech. Pro děti jsou připraveny čtyři cvičné sjezdovky nebo dětský klub BOBO.




Nespornou výhodou jsou i hotely či horské chaty, které nabízí ubytování všude kolem sjezdovek. Tady doslova nazujete lyže po cestě ze snídaně a můžete jet. Sjezdovky jsou zde dokonale upravené, ideálně široké a nádherně členité. Výhledy z vrcholků střediska opravdu stojí za to. Takže když cítíte únavu, neváhejte si odpočinout v jedné z pětadvaceti dostupných hospůdek přímo na svahu, kde si vychutnejte svařák, kávu nebo Aperol a pochopitelně nějakou místní specialitku. Anebo si zajeďte udělat fotku na některý z photopointů. 




Slow food aneb gastronomie v Nassfeldu

Nassfeld si zakládá na lokálních surovinách, na kterých staví svou veškerou gastronomii, kterou zde obecně nazývají slow food. Proto věřte, že taková místní sušená šunka Gailtaler Speck g.g.A., sýr Gailtaler Almkäse g.U., kváskový chléb či korutanské těstoviny s rybou z místních řek rozhodně chcete ochutnat. A určitě si nenechte ujít domácí sýrové taštičky Kärntner Kasnudeln.

Jak vybrat ubytování v Nassfeldu? Máme pro vás dva zajímavé tipy!

Pokud si potrpíte na netradiční zážitky, pak se podívejte na hotel Arena Franz Ferdinand. Celý prostor je postaven tak, abyste i na kole dojeli od recepce přes jídelnu až do svého pokoje. V centru hotelu najdete lezeckou stěnu, fatboye, bar, dětský koutek i saunu. Pokoje jsou navrženy v industriálním stylu a každý z nich má svou vlastní předsíň, která slouží jako lyžárna včetně vysoušeče bot.




Fandíte spíše modernímu alpskému vybavení a wellnessu? Tak se vám jistě bude líbit v hotelu Falkensteiner Family Hotel Sonnenalpe, který nabízí bazény, sauny, relaxační místnosti i terasu či dětské hřiště. Hotel je přímo na sjezdovce v nadmořské výšce 1 500 metrů.

Pokud tedy hledáte aktivní zimní dovolenou, ať už pro rodinu s dětmi nebo pro partu kamarádů, Nassfeld jistě uspokojí vaše touhy. A klidně se vsadíme, že vám dá ještě něco navíc!

Veškeré další informace najdete na stránkách www.nassfeld.at


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)