O mně

úterý 28. února 2023

Bezlepkové Panzani: Recept na rychlou večeři z pěti surovin

Jak na rychlou večeři? Mám pro vás super rychlý recept, který zvládne úplně každý. Navíc bez lepku! Vyzkoušela jsem totiž nové gluten free těstoviny Panzani a také nové hotové omáčky Panzani. Nejvíc jsem si oblíbila 4 Formage, ve které najdete kombinaci sýrů, jako jsou roquefort, mascarpone nebo ementál. A teď pojďme na můj recept. 


Co budete potřebovat na 4 porce? 

  • jedno balení gluten free penne Panzani 
  • jednu skleničku omáčky 4 Formage Panzani 
  • 2 zralé hrušky
  • hrst vlašských ořechů 
  • pesto ze sušených rajčat 
  • sůl, pepř a bazalku na dochucení a dozdobení







Recept na bezlepkové těstoviny s omáčkou 4 Formage, s ořechy a opilou hruškou 
  • těstoviny uvařte ve vodě, jak jste zvyklí 
  • během toho si do pánvičky odlijte kapku oleje z pesta 
  • nakrájejte hrušku na malé kousky, pokrájejte ořechy a oboje osmahněte na pánvi
  • přidejte 4 lžičky pesta ze sušených rajčat
  • přidejte omáčku 4 Formagi a dobře promíchejte 
  • hotové těstoviny dejte na talíř a zalijte je omáčkou 
  • dle chuti dosolte, dopepřete a na ozdobu použijte čerstvou bazalku 
  • přeji dobrou chuť





Můj tip: Pokud jste fanoušky zajímavých chutí a kapky alkoholu, doporučuji hrušky a ořechy během smažení zalít půl deci pomerančového likéru Cointreau. Alkohol necháte vypařit a zůstane vám krásné pomerančové aroma a ojedinělá chuť. 

Hotový pokrm můžete posypat nastrouhaným parmazánem. 

Bezlepkové těstoviny Panzani

Že máte z bezlepkových těstovin strach? Chápu to, několikrát jsem už pár druhů bezlepkových těstovin ochutnala a nikdy to nebylo úplně ono. Měly zvláštní nádech, byly tvrdé nebo lepily... Poté, co jsem vyzkoušela gluten free penne Panzani, už nechci žádné jiné. Jsou chuťově fakt výborné! Uvaříte je úplně stejně jako běžné těstoviny, nelepí, nejsou tvrdé a nemají žádnou pachuť. Za mě jsou úplná topka! 





Můj tip: Těstoviny vařím v osolené vodě, a když jsou hotové, sliju vodu a těstoviny ještě v hrnci dochutím bylinkovou solí. Promíchám, nandám na talíř a přidávám omáčku. A věřte mi, že omáčku podle tohoto receptu nebudete chtít přestat jíst! 

A co je na tomhle Panzani kombu to nejlepší? Pokud se vám fakt nechce vařit, nemáte doma žádné zmíněné suroviny nebo prostě jen nestíháte, úplně v pohodě si můžete dát jen těstoviny se samotnou 4 Formage omáčkou, kterou stačí dát do hrnce nebo pánve, ohřát a nalít na těstoviny. I tak bude jídlo chutnat skvěle. 




Dejte mi vědět, jak se vám recept líbil :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)