O mně

sobota 25. února 2023

Zdraví na prvním místě! 4 tipy, jak posílit imunitu

Jak posílit imunitu, jak upevnit zdraví -  otázky, které si pokládáme snad všichni každý den. O zdraví je potřeba se starat a hýčkat si ho. Není totiž nic důležitějšího, než být fit a mít správně funkční obranyschopnost. Jak na to? Tady jsou moje tipy. 



1) Kvalitní spánek

Asi to není žádné překvapení. Spánek udělá s člověkem strašně moc. Kvalitní spánek snižuje riziko mrtvice a infarktu, chrání před rakovinou, Alzheimerem, cukrovkou... a samozřejmě posiluje tělo, které je pak mnohem odolnější proti virům a bacilům. V ideálním světě by měl každý z nás spát 8 hodin denně. Teplota v pokoji, kde spíte, by měla být 18-20 stupňů. Spát nechoďte přejedení, dvě hodiny před spaním nepijte kávu ani zelený čaj. Pokud to jde, vždy jděte spát uklidnění a s čistou myslí. 

2) Vitamíny 

Pořádná dávka čerstvého ovoce a zeleniny s neochvějnou pravidelností je samozřejmě skvělý nápad, ne vždy na to má ale člověk čas, prostor nebo možnosti. Proto jsou tady vitamíny z lékárny. Já mám vyzkoušený Celaskon Imunita Plus 500mg. 





Celaskon Imunita Plus 500mg obsahuje vitamin C, který si lidské tělo neumí vytvořit samo. Proto je potřeba ho do sebe dostat jinak. Třeba jednou tabletkou denně, která přispívá k normální funkci imunitního systému, ale také podporuje činnost nervové soustavy, psychické činnosti a snižuje únavu. Zároveň chrání buňky před oxidačním stresem. 

Celaskon se doporučuje užívat ráno během jídla a zapít sklenicí vody. Já tedy zapíjím čajem s citronem. Celaskon jsem si oblíbila, mám pocit, že opravdu funguje a díky pravidelnému užívání si moje tělo poradí s více bacily, které kolem mě neustále krouží. Navíc má postupné uvolňování, takže se cítím "chráněná" celý den. 

V neposlední řadě obsahuje Celaskon i zinek, který mám osvědčený na rychlejší růst nehtů a vlasů. 




3) Dýchejte

Neumíte si ani představit, jaké správné dýchání a zejména pak dýchání na čerstvém vzduchu umí dělat divy. Tady je jedno kolečko uklidňujícího dýchání, které si můžete zkoušet praktikovat každé ráno, každý večer nebo kdykoliv vás něco hodně vyvede z míry. Věřte nebo ne, i přicházející nachlazení lze "rozdýchat". 

  1. Dejte si 30 hlubokých a pravidelných nádechů a výdechů. 
  2. 31. nádech pak bude opět hluboký a při výdechu zadržíte dech s prázdnými plícemi na 1 minutu. 
  3. Jakmile se budete potřebovat opravdu nadechnout, nadechněte se zhluboka a v nádechu zadržte dech na cca 15 vteřin. Poté klidně vydechněte. 

4) Vyvarujte se stresu 

Víte, že i stres snižuje imunitu? Častý stres pak může být opravdu problém, studie totiž ukazují, že může dlouhodobě oslabit obranný systém těla. Proto se, pokud to jde, co nejvíc stresovým situacím vyhýbejte, pracujte na optimistickém přístupu a snažte se odpočívat nebo se věnovat koníčkům, které vás baví. Rozhodně doporučuju před spaním pít uklidňující bylinkové čaje, ideálně pak takové, které vás zklidní a zároveň posilují imunitu.

A samozřejmě si nezapomínejte dělat radost! Třeba kyticí tulipánů :)

Dejte mi vědět, jak posilujete imunitu vy! 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)