O mně

pátek 24. února 2023

Testuji: Absorbční sáčky Ceresit Stop vlhkosti do šatníku i do auta

Co jsou to absorbční sáčky? Jde o malé, 50g pytlíčky, které obsahují hydroskopické perličky. Ty absorbují přebytečnou vlhkost, ať už v šatníku, botníku nebo v autě a mění ji na gel. Vonné perličky pak dlouhodobě uvolňují příjemné aroma. Díky této vychytávce nemáte nikde doma ani v autě zbytečnou vlhkost a ještě vám krásně voní interiér.




Jaké jsou varianty absorbčních sáčků Ceresit?
  • levandulová vůně
  • energická vůně ovoce
  • vanilková vůně





Jak se absorbční sáčky používají? 

  1. Sáček vyjměte z krabičky. 
  2. Položte ho vodorovně na požadované místo bílou textilní částí nahoru. 
  3. Umístit ho můžete do šatní skříně, šuplíku, zásuvek, botníku... 
  4. Sáček ničím nepřikrývejte.
  5. Ihned začne fungovat - pohlcuje vlhkost a osvěžuje vzduch. 
  6. Jeho trvanlivost je 4-6 týdnů. 
  7. Když se veškerý granulát změní v gel, sáček vyhoďte a použijte nový. 


Kromě jiného sáčky také působí preventivně proti zatuchlému vzduchu a zabraňují vzniku plísní a bakterií. Takže pokud se takhle před jarem chystáte udělat si generální úklid v zásuvkách nebo si protřídit šatník, doporučuji rovnou pořídit si tyto sáčky. Po otevření skříně vás do nosu ťukne jemná vůně a vaše prádlo bude chráněno před zatuchnutím. 

Absorbční sáčky do auta
 
I absorpční sáček do auta je složen z ultra absorpčního granulátu, který zachytává a fixuje nadměrnou vlhkost vzduchu. Postupně se pak přeměňuje na gel. Speciální tkanina na povrchu sáčku propouští vlhkost pouze dovnitř a brání jejímu úniku zpět ze sáčku.




A k čemu je v autě dobrý? Pro mě se nejvíc hodí, když jedeme na hory. Plné auto věcí, v kufru ani místečko, navíc přes sedačky nandané lyže, snowboard a boty s helmami... dost často ještě se zbytky sněhu. V takových případech je v kufru vlhko okamžitě. A když sebou vezeme oblečení nebo jídlo, může se stát, že navlhnou také. A to nikdo nechce. Proto doporučuju právě tuhle vychytávku. 






Více informací najdete na stránkách 
Ceresit - Stop vlhkosti

2 komentáře:

  1. Naprosto souhlasím, podobné sáčky jsem používál ve svém starším autě. Sice po renovaci veterána už to tak nebylo zapotřebí, jelikož velká vlhkost částečně zmizela, ale určitě je to super vychytávka.

    OdpovědětVymazat
  2. Roky už používám hlavně přes podzim/zimu a můžu jen doporučit. Tak jako třeba i autokosmetiku na dezinfekci auta. Je to úžasně jednoduché na použítí a zachvíli to pohltí veškeré pachy v autě.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)