O mně

neděle 12. března 2023

Recept: Rybí prsty s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Jaké jídlo si vybavíte, když se ve vzpomínkách vrátíte do dětství? Za mě je to buďto řízek s bramborem anebo rybí prsty s bramborovou kaší. A přesně tuhle chuť jsme si teď s mužem připomněli. A musím vám říct, že jsme si fakt pochutnali. 



Recept na rybí prsty

Stačí vám pouze vyndat z mrazáku Nowaco rybí prsty Exclusive, které jsou nemleté, obsahují rybí maso s přirozenou chutí a výbornou křupavou strouhanku. Vyndáte je z krabičky, dáte je na plech a pečete je v troubě rozehřáté na 200 stupňů cca 20 minut. Můžete je samozřejmě také osmažit, ale já, pokud to jde, vše dělám v troubě. Naprosto bez oleje a jakéhokoliv tuku. 

Nemleté rybí prsty Nowaco Exclusive jsou držitelem certifikátu MSC /Marine Stewardship Council/. Cílem tohoto programu je přispívat ke zdraví světových oceánů podporou udržitelného rybolovu.





Recept na bramborovou kaši 

Připravte si dvě kila brambor, které oškrábete, rozkrájíte na osminy a dáte vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké (asi po 20 minutách), slijete z nich vodu, dáte do nich asi 50 g másla nakrájeného na plátky, znovu promačkáte, poté přilijete 100 ml teplého mléka a brambory vyšleháte mixérem do krásné hladké jemné kaše. Pokud je kaše moc hustá, přidejte ještě mléko dle potřeby. 

Kaši podávejte politou rozehřátým máslem a posypanou čerstvou pažitkou. 




Tip
: K rybím prstům s kaší jsem si ještě na másle osmahnula dvě hrsti mražené zeleniny Nowaco, kterou mám vždy pro jistotu v mrazáku. Za tři minuty je hotová, krásně křupavá a stačí ji dochutit jen bylinkami - já používám směs provensálského koření. 




Nakonec jsem si ještě nastrouhala salátovou okurku, kterou jsem dochutila 10 lžícemi studené vody, dvěma lžícemi octa, troškou pepře, troškou soli a troškou třtinového cukru. 

Celá tahle kombinace - rybí prsty, bramborová kaše a okurkový salát nám jasně evokovala jídlo z dětství a dokonale jsme si pochutnali i zavzpomínali :) 




Co vy a rybí prsty? Taky si je občas dáte? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)