O mně

úterý 21. března 2023

Testuji: Ducray Neoptide šampon, kondicionér a sérum proti vypadávání vlasů

Vypadávání vlasů. Řídké vlasy. Lámavé vlasy. Vlasy, které nerostou. Že vám to něco připomíná? No, tak to je nás víc. Já jsem si za posledních 14 měsíců prošla docela vlasovým martyriem. Po letech a letech odbarvování a barvení, po dvou covidech, po náročném stresovém období a po jistých hormonálních změnách si moje vlasy řekly dost! Začaly mi šíleně padat, pak se lámat a odlítávat a najednou jsem na hlavě měla místo vlasů jen pár příšerných pramenů čehosi, co rozhodně potřebovalo pomoc! 


Jednak jsem teda samozřejmě navštívila kadeřnici a místo klasického odbarvování jsme začaly vlasy jen vyživovat a dávat maximálně barevnou masku. To zabránilo lámání a odlítávání. Jenže co s tím vypadáváním? Začala jsem zkoušet nejrůznější šampony, doplňky stravy, oleje, masáže hlavy a tak dále. Co se mi osvědčilo, tak byla kombinace kolagenu, který každý den piju, a používání kvalitního šamponu a séra. Konkrétně mohu zmínit Ducray Neoptide. 



Vyzkoušela jsem šampon, posilující kondicionér a sérum s dvojím účinkem: proti vypadávání a na růst vlasů. Sérum mi vždycky přijde jako nejužitečnější záležitost, která má nejlepší výsledky. Toto sérum obsahuje ANCHORAN pro posílení ukotvení vlasů a stimuluje tvorbu vlasů nových. Dále obsahuje LESPEDEZA, což je rostlinka, díky které prodlužujete růstovou fázi vlasu. A nakonec obsahuje MANGALIDONE, který zvyšuje mikrocirkulaci a také zlepšuje ukotvení vlasu. 





Jak sérum používat? 
  • Před použitím protřepejte
  • Aplikujte 1x denně, 8 stisknutí, na suchou nebo vlhkou vlasovou pokožku
  • Podpořte vstřebávání krátkou masáží pomocí konečků prstů
  • Neoplachujte
  • Délka kúry je 2 měsíce následovaná dvou měsíční pauzou
Já ho používám buďto večer před spaním vmasírováním do suché vlasové pokožky, anebo ráno po umytí vlasů těsně před foukáním. Samozřejmě vždy do vlasů umytých šamponem Ducray Neoptide a ošetřené balzámem stejné značky.




A jaké jsou výsledky? 

Šampon a kondicionér mají lehounkou, příjemnou parfemaci. Sérum je úplně bez vůně. Má nelepivou konzistenci a praktickou pumpičku, která usnadní dávkování, případně s ní můžete sérum nanášet celkem obratně přímo na pokožku hlavy do předem oddělených vlasových pěšinek. 

Po měsíci používání jsem zaznamenala mnohem méně samovolného vypadávání vlasů. Vždy mi nejvíc padaly hlavně během mytí, díky péči Ducray Neoptide můžu říct, že mi během mytí vypadávají tak o 25 % méně. Během fénování a dalších stylingových úprav pak o 70 % méně. O padání běžně během dne už ani nevím. 

Díky používání zmíněného šamponu se mi vlasy navíc míň mastí, takže je nemusím tak často mýt a foukat, což jim také ulevuje. Obecně si myslím, že mi tato řada dost pomohla. Vlasy jsou pevnější, zdají se být hustější a na dotek zdravější. 


Také vás trápí vypadávání vlasů? Máte svoje oblíbené tipy, jak s tím zatočit?
Dejte mi vědět :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)