O mně

středa 14. června 2023

Jak si naplno užít týden na Gran Canaria v Las Palmas?

Nesnáším lítání a z letadel mám vyloženě hrůzu. To mě ovšem neodradilo a na konci května jsem vyrazila na týden na Gran Canaria. Pěkně na vlastní pěst. A mega jsem si to tam užila! Ta atmosféra je tam naprosto kouzelná a odzbrojující. Z jedný strany jsem se tam dokonale vyklidnila a vyčistila jsem si hlavu, z druhý strany jsem neuvěřitelně dobila baterky a odjížděla jsem plná energie.

A tady jsem sepsala pár tipů, kde se mi líbilo, kde mi chutnalo a kde mě to fakt bavilo :) 


Coffee first! 

Nejprve tip na kavárny. Nejvíc mě bavila hudebně laděná Lambada Records Bar nedaleko od oceánu. Kafe mi tady chutnalo, mají fajnový brunche a to prostředí je fakt famózní :) 


Další milá kavárna, tentokrát v centru Las Palmas, je Caracolillo Coffee no a rozhodně se vyplatí pohlídat si happy hours v mexické restauraci Chiwawa, kde mají luxusní frozen margarity a od 17.00 do 19.00 mají 1+1 zdarma, takže vás jedna vyjde na 4 Eura! 



A jídlo v Chiwawa? Je fakt wooooow! To prostě musíte ochutnat. Můžete si namixovat libovolný počet tacos, kdy máte výběr snad z 10 různých druhů - masový i vege. A upřímně fakt jedno lepší než druhý. Myslím, že jedno taco vyjde také na 4 Eura. 


Další moc hezká kavárna s dobrou kávou v centru je Cool Beans. No a pak hodně ve stylu bar na večerní párty je Talleres Palermo


Na snídani, na výbornou sangrii i na odpolední skleničku jsem si neskutečně oblíbila bar Couple! Navíc tam byla asi nejmilejší a nejhezčí obsluha široko daleko :) 
No a na konec neskutečný jídlo - čistě vegetariánský a veganský - mají v bistru Avocadisimo


A pokud byste rádi jen chill a odpočinek, tak pak je krásná procházka kolem přístavu v centru Las Palmas anebo prostě jen tak ležet na pláži a koukat do vln. Koho by pouhé koukání nebavilo, tak je na pláži nespočet surfařských škol, kde vás naučí se v těch vlnách pořádně vyblbnout. 


Další dobrý tip na vyblbnutí je skatesurt při západu slunce, to má topovou atmosféru. 


Anebo se jen procházet po pláži, koukat na západ, kochat se a dobíjet baterky na max! 



Další fajn poznatky - všude po městě, do okolních měst i v centru jezdí autobusy, ve kterých se snadno orientuje. Zaplatíte jednorázově 1,40 Eura a jedete tak dlouho a daleko, jak jen potřebujete. 

Téměř všude v restauracích mají na stolech QR kódy, přes které si zobrazíte menu - většinou i v angličtině - a vyberete si, co chcete, ještě než přijde obsluha. Celý proces dodání jídla či drinku na stůl to značně urychluje :) 

Všude se dá platit kartou. 

Ovoce a zelenina v supermarketech je levnější než u nás, je mnohem lepší a mají větší výběr :) 

Ceny v restauracích za jídla, za drinky anebo ceny oblečení v obchodech jsou srovnatelný jako u nás. 

Přímé lety jsou na Gran Canaria dražší než ty s přestupem, já už bych si ale přestupový nevybrala :D 


1 komentář:

  1. Perfektní článek a taky fotky, hlavně můžu i já doporučit zmíněné místo Lambada Records Bar. Takovou kavárnu/bar jsem u nás asi ještě neviděla a stojí to za to. Celkově je Las Palmas parádní místo pro dovolenou, plánuju tam jet i příští rok. Jediné negativum letos bylo ztracené zavazadlo na letišti, ale to se bohužel při častém cestování někdy stane.

    OdpovědětVymazat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)