O mně

čtvrtek 31. srpna 2023

Jak na terasu? Čištění, lakování i zútulnění

Terasa by měla být taková oáza klidu a pohody uprostřed města, souhlasíte? Což by u mě i byla, kdyby nepotřebovala sem tam nějakou tu úpravu, opravu nebo opečovávání. Upřímně, nemám práci na zahradě moc ráda, nebaví mě to, a když jsem si letos řekla, že bych už fakt měla tý mojí terase dát po šesti letech nový kabátek, vážně se mi nechtělo. Ale! Našla jsem způsob, jak si to usnadnit. A nakonec mám z té práce i radost! :)



Psychická opora 

V první řadě bylo důležité svolat tým a všechno naplánovat :D Takže jsem poprosila přítele, aby mi z terasy všechno odklidil a odnosil, taťku, aby mi půjčil vapku, kamarádku, která se nabídla, že mi pomůže s čistěním i s nátěrem, a nakonec jsem si našla i e-shop www.barvy-na-drevo.cz, kde jsem sehnala všechno potřebné na jednom místě. To byla největší pomoc! 

Terasa před naším zásahem: 


Jak na čištění a nátěr terasy? 

Pokud i vy řešíte podobný problém, můžu vám dát tipy na osobně vyzkoušené pomocníky. Použila jsem tyto: 




Nejprve jsme celou terasu vystříkali vapkou, což se ukázalo jako super rychlý a efektivní způsob, jak dřevo zbavit mechu, špíny, plísně nebo dokonce i vyteklého vosku od svíčky. 

Terasa po vystříkání vapkou: 


Následně jsme použili čistič a dřevo dokonale umyli. Pak přišla na řadu impregnace. Po několika hodinách schnutí na sluníčku jsme dali první ochranný nátěr. Po 24 hodinách jsme dali druhou vrstvu. A nakonec následovala fixace olejem. 

Terasa po vyčištění a terasa po impregnaci 


Terasa po finálním natření 



Terasa neuvěřitelně prokoukla a já jsem se mohla pustit do zařizování a stěhování věcí zpět na své místo. V mezičase, kdy nátěry schly, jsem si vyprala polštáře, umyla květináče, ostříhala bylinky a přesadila kytky. Terasa je teď jako nová a já jsem neskutečně šťastná, že to máme za sebou a že to nakonec vůbec nebylo tak náročný, jak jsem se zprvu bála. 

Na detailech záleží 




Tak co na to říkáte? :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)