O mně

středa 6. září 2023

Babí léto - grilování čas

Že jste si nestihli letošní léto dostatečně užít? Tak uspořádejte grilovačku ještě během září, počasí nám prý bude přát. A abyste všechno rychle zorganizovali a nachystali, vsaďte na jeden nákup všeho potřebného na jednom místě. Stavte se v Penny a já vám dám tipy na dobroty, které tam za příznivé ceny seženete. 



V Penny vždy nejprve nakoupím pečivo, ideálně chléb a bagetky. Chleba milujeme ten se smaženou cibulkou a bagetky bereme vždy mix - bílé i cereální. 

Následně si jedeme pro zeleninu, ze které udělám bleskový šopský salát anebo salát Caprese, na který je potřeba jen Mozzarella, rajčata, bazalka a balsamico. 

No a pak už je na řadě regál se sýrem a s klobáskami, následně pak s masem.




Grilovací klobásky, to je naše. Dokonce jsme se doma shodli, že nám chutnají víc než maso. Tentokrát jsme si dali rovnou 4 druhy klobásek jejich privátní značky Na Gril - bílou bavorskou, červenou, pikantní i nepálivou. A musím říct, že to byly jedny z nejlepších, které jsem za letošní sezónu ochutnala. 





Pak přichází na řadu sýr, který na gril taky miluju, nejvíc ze všeho oštěpky. Tentokrát jsme měli Malé Jánošíkovy uzené oštěpky Na Gril, a ty jsou super, protože jak jsou malý, zůstanou šťavnatý celou dobu, kdy je jíte, a to mám nejradši. K nim samozřejmě nesměla chybět brusinková omáčka značky Gustito. 





Když nakupujeme na grilování, většinou bereme rovnou i grilovací sýr hermelínového typu, tentokrát ten od značky Na Gril v paprikovém koření. Je v balení po dvou kusech a vždycky se hodí mít ho v záloze, protože návštěvy si na něj často brousí zuby. I ten nám nejvíc chutná pěkně s brusinkovou.




Maso, hlavně to kuřecí, nejradši připravujeme na menší kousky, aby si každý mohl ochutnat a nezaplácl se jedním velkým plátkem. Grilované kuřecí kousky v kombinaci s česnekovou omáčkou a zeleninou byly super! Pochutnají si na nich chlapi, dámy i dětičky :) 





No a já si v mezičase pochutnávám na vínečku! :D Růžové - sušší pro mě a pro Lukáše, bílé - sladší pro návštěvy. Zkrátka máme všechno ideálně rozvrhnuto. 





A teď už vám přeju dobrou chuť a určitě si najděte čas na posezení s přáteli u dobrého jídla a pití. Než nám zase napadne sníh :) 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)