O mně

pondělí 18. listopadu 2019

Tip na ubytování v Lužických horách: Ranč Malevil

Pamatujete na článek o tom, co všechno se dá podniknout v Lužických horách? Tak tentokrát vám dám jeden skvělý tip na ubytování! My jsme strávili jednu noc na ranči Malevil.
Resort Malevil leží v srdci Lužických hor u vesnice Heřmanice v Podještědí, přibližně 25 km od Liberce a 28 km od České Lípy. Upřímně říkám, že je to ráj pro rodiny s dětmi, ale i pro samotné páry. My jsme si zde užili klid, pohodu i zábavu.


Najdete tady útulné pokojíky, ale i prostorné apartmány. Celý hotel je laděn do dávných dob, takže všude na stěnách visí pradávné nářadí, udělátka, hudební nástroje a podobně. Atmosféra je tady naprosto kouzelná. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme cestovali v listopadu, anebo že je ranč tak hezky ukrytý v lesích, byl tady zkrátka dokonalý klid pro večerní posezení u krbu s dobrým vínem a u partičky karet, který nic nerušilo. 



Snídani zde nabízejí formou bufetového stolu, vybrat si můžete ze slané i sladké varianty. K večeři jsme tady ochutnali pečený kozí sýr na čerstvém salátku s červenou řepou a polníčkem, který byl opravdu výborný. Zkusili jsme i vepřová žebra, která byla trošku studená, ale jinak dobrá. Víno, dle večerní spotřeby, nám tady opravdu chutnalo. 





Druhý den, sotva na nás vykouklo denní světlo, vyrazili jsme omrknout okolí. Hned u hotelu je voliéra s nejrůznějším ptactvem, o kousíček dál je hřiště na golf. Na druhé straně je farma, kde si můžete pohladit poníka, nakrmit kozy a zasmát se lamám, což jsou podle mě dokonale zmatená zvířata. Když nepřijedete na sklonku zimy, můžete tady obdivovat i botanickou a bylinkovou zahradu. Jak už jsem psala, zábava ideální jak pro děti, tak i pro dospělé. Evidentně. 









Nakonec musím zmínit ještě velmi příjemný a milý personál, který se tady o nás staral a který hrál skvělou hudbu! :) 

2 komentáře:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)