O mně

středa 1. února 2023

Relax, sjezdovky na dosah ruky a skvělé jídlo, to je alpský hotel Puradies

Někdo se jezdí na hory vysportovat, někdo si chce zase hlavně odpočinout, zrelaxovat se, zregenerovat tělo i mysl. Jiní se vypravují za zajímavými zážitky. V hotelovém komplexu Puradies, který leží na nejslunnějším svahu rakouského Leogangu, můžete mít všechno najednou. A rozhodně to stojí za to! 


Pro ty, kteří se rádi nechají hýčkat 

Hotel Puradies je vyladěn do posledního detailu a milý, usměvavý personál myslí opravdu na všechno. Při příjezdu vás přivítá naprosto skvostný bar přímo na recepci, který je z ručně vyřezávaného masivu, osvícen českým foukaným sklem a prozářen horským sluníčkem.

Prostorné pokoje nabízí spoustu místa na všechny vaše zimní věci a také terasu s výhledem na zasněžené kopce. Na stolku na vás čeká čokoládová pralinka, na posteli přikrývky složené do tvaru srdce, v ledničce horská voda, kávovar s kapslemi a na pohovce taška s ručníky, župany a papučkami do místního saunového světa. 


Saunový ráj Heaven SPA

Ano, jak už název napovídá, tady se budete cítit jako v nebi. Volně stojící lázeňský dům, který je propojen s hotelem chodbou, nabízí neomezený přístup do 4 druhů saun - bylinková sauna (cca 70°), finská sauna (cca 90°), parní sauna z kamenné borovice (cca 70°) a tunelová sauna s výhledem na hory. 

Zároveň jsou zde dvě patra relaxačních místností, kde si můžete udělat sypaný čaj dle výběru, lehnout si na lehátko nebo sednou do křesílka a odpočívat s knihou nebo se jen se svými myšlenkami rozhlížet do dálky na zasněžené vrcholky Alp. Celý prostor je příjemně vytopený a provoněný bylinkami. S klidem tady strávíte hodiny. 




Architektura hotelu 

Celá atmosféra hotelu vás jednoznačně nabije, ale zároveň vám dopřeje odpočinek. Design hotelu charakterizuje propojení alpských tradic a moderního životního stylu v zájemné harmonii s okolní přírodou. Celý hotelový komplex - hotel, luxusní chaty Premium Chalets i saunový dům s venkovním jezírkem se rozprostírá uprostřed slunečné náhorní plošiny obklopen horskými pastvinami a vrcholky leogangských hor. Během dne si můžete přímo v hotelu zacvičit jógu během vedených lekcí, vyrazit na procházku nebo se posadit do místní stylové knihovny a číst si. 




Bohaté snídaně, odpolední snack i luxusní večeře 

Při snídani tady oceníte kromě bohaté variace sýrů a uzenin zejména pečivo. Jak to jen říct, tady mají ty rohlíčky obzvláště vypečené a obzvláště křupavé. Mezi druhou a půl pátou odpolední si můžete zajít na aprés-ski snack a následně už se těšíte na večeři, která se podává formou pětichodového vyladěného menu, na které budete ještě dlouho vzpomínat! Předkrm rozehraje vaše chuťové buňky, polévka vás zahřeje, hlavní chod vás okouzlí a dezert se vám postará o sladké sny. K tomu vám doporučujeme dát si i místní kávu. 



Majitel i šéfkuchař jsou přesvědčeni, že základem skvělé kuchyně jsou regionální, sezónní produkty. Hlavním dodavatelem je vlastní horský bio-statek, který dováží suroviny pro všechna fantastická jídla, která tady vznikají. Obsluha vám také ráda nabídne víno, které se k danému menu bude nejlépe hodit. 

A pokud budete mít málo, při odjezdu se můžete zastavit v hotelovém obchůdku Greisslerei, kde si můžete koupit místní speciality, jako je marmeláda, sýry, chutney, ale i pálenky nebo likéry. 




Lyžovačka na dosah ruky 

Asi jen dvě minuty od hotelu je nástupní stanice kabinkové lanovky Steibergbahn, která vás vyveze do dvou tisíc metrů nad mořem, kde se vám nabízí nespočet lyžařských možností. Hotel Puradies leží přímo v srdci lyžařského regionu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Stačí zvolit správné sjezdovky a za chvíli se ocitnete třeba na Aperolu v jinak, po silnici asi 20 kilometrů, vzdáleném Saalbachu. Náhoda? Nemyslím si :) 





Veškeré další informace najdete přímo na stránkách hotelu Puradies

1 komentář:

Všem děkuji za milé a podnětné komentáře, moc si jich vážím a dělají mi radost! :)